» УСПЕХ
начало » УСПЕХ
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Българин - първи на състезание по каяк

Българинът Кирил Флоров спечели първо място на състезанието " Des Plaines River Canoe Marathon" в Чикаго заедно с поляка Питър Новаковски. Двойката изкриви рул в началото на състезанието, но успя да се мобилизира и финишира първа.
През 2007 година състезанието отбеляза своя 50-годишен юбилей, което прави победата на нашия сънародник още по-ценна. Състезанието е ежегодно и е второто най-старо в САЩ, в тази дисциплина. Негов основател през 1957 година е Ралф Фриз / Ralph Frese /.
Кирил е участвал в това състезание и предишни години, като е печелил вече три пъти първото място и един път е бил на четвърто.

Състезанието представлява маратон, в който състезателите трябва да преодолеят 18 и 1/2 мили. На него тази година участват около 800 състезатели, предимно от близките щати - Уисконсин, Индиана, Охайо. Те са разделени в 21 класа, като класът, който Кирил печели е "Open class". Не случайно каякът е наричан "български" спорт, заради големите победи на наши състезатели в близкото минало на европейски и световни състезания. И тук, в Чикаго, българин отново се качва на почетната стълбичка.

От Росица Илиева

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news