» РЕПОРТАЖ
начало » РЕПОРТАЖ
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Деси Добрева представя новия си албум в САЩ

 

снимка: Омар Пресиадо
(06/06/08) Деси Добрева се завърна в Ню Йорк от Бостън, където бе специален гост на Българският културен фестивал в Масачузец, провел се на 1-ви юни в Спрингстеп aрт център, организиран от Българо-Американски Център “Мадара” Тя прекара няколко дни в Бостън, за да се види с приятели и колеги от Бъркли Колидж,  който Деси завърши през 2006 г.

 

В Бостън и Ню Йорк Деси представи първия си самостоятелен албум «Тя Е!». Новите песни на Деси се приеха с бурни ръкопляскания, кaто изключително въздействащо бе изпълнението й на народни песни. Почитателите на бълг(арската музика, които се срещаха с Деси за първи път, бяха изключително впечатлени от приветливостта и усмивката й, както и от откровението, с което Деси разговаря с тях. Преди всяка песен тя представяше кратка предистория на творбата, което рядко гостуващите изпълнители от България правят. На финала на концерта eкзалтираната публика тропаше с крака и викаше за бис. Деси изпълни няколко биса, като избра най-популярните и обичани народни песни.

В концертната програма заедно с Деси участие взеха Таня Ставрева (пиано), фолклорен ансамбъл «Лудо младо» и детска вокална група «Мадара».

 

снимка: Димитър Мазнев
Най-големият вестник в щата «Бостън Глоуб» посвети специален материал за участието на Деси в Българския културен фестивал. «От близо 10 години организирам български събития в Бостън и това е първият път, когато медия от такъв ранг проявява интерес към събитие, организирано от българската общност», сподели президентката на Българо-Американският Център Мадара, Виолета Желязкова. Журналистката Стефани Скроу сама е намерила реклама за събитието, където е видяла и уеб-страницата на Деси. След като чула песните на младата ни звезда, останала очарована от таланта, красотата и интелигентността на Деси. Г-жа Скроу изрази готовност и желание да помогне на Деси да умножи успехите си в Америка, а след концерта сподели: «Аз не говоря български и не разбирах съдържанието на повечето песни, но много силно ми въздейства емоциoналното им изпълнение на Деси. Изключително съм впечатлена и от цялата организация на събитието. Ще се радвам и занапред да отразявам Българските събития в нашият вестник».

 

Турнето на Деси Добрева продължава с участия на 7 юни, събота в църквата “Св.София” в Чикаго и на 10 юни, втроник в ресторант “Магурата” в Лас Вегас.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news