» BREAKING NEWS
начало » BREAKING NEWS
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Арестуват българин с домашен арсенал

Снимка: WNBC

(01/22/08) Българин се оказа в основата на един от най-странните случаи за полицията в квартала Бруклин в Ню Йорк.

В неделя българинът Ивайло Иванов  спрял полицейска кола и помолил служителите на реда да му помогнат. Мъжът имал рана от огнестрелно оръжие на лявата ръка. Той веднага е откаран в болница. На въпросите на полицаите какво се е случило, Иванов отговорил, че непознат мъж е стрелял срещу него. По-късно обаче признал, че се е наранил сам.

В апартамента, където живеел мъжът, е открит цял арсенал с незаконно оръжие и бронежилетки, съобщава вестник "Ню Йорк Таймс". Властите открили седем бомби, 9-мм пистолет, 12-зарядна пушка, пушка-помпа "Ремингтън", две въздушни пушки, пълнители, заглушители, бронирани жилетки и арбалет със стрели. Намерени са и две списания за оръжия. Чакат се разрешения за допълнителни обиски. Полицията отцепила района и евакуирала в 3,30 часа сградата, както и съседните три. Обитателите им останали навън 12 часа, докато униформените прибирали арсенала

Иванов споделял жилището в нюйоркския квартал Бруклин с 50-годишния Майкъл Клатс. Американецът е преподавател във факултета по обществено здраве в университета "Колумбия". Клатс е един от водещите експерти по въпросите на ХИВ и СПИН. Засега не е ясна каква е връзката между българина и Клатс, освен че са живеели заедно в наетия от американеца апартамент. Полицията го издирва за разпит.

В понеделник пред следователите Иванов признал, че през септември миналата година е осквернил района на Brooklyn Heights със схвастики и друти заплахи срещу евреите. В понеделник вечерта обаче адвоката на Иванов шокира репортерите с признанието, че българинът всъщност е евреин. Иванов е бил основния заподозрян миналата година за вандалщината, но детективите така и не събрали достатъчно доказателства. 

Самият Ивайло Иванов е още по-голяма загадка. Пред следователите той казал, че е роден в Сицилия, израстнал е в България и бил трениран от агенти на Израелските тайни служби МОСАД. Не е ясно и колко годишен е Иванов. Властите казват, че българинът е или на 31, или на 37 години. Спгоред неговия адвокат Иванов е лингуист по професия.

Съдът остави Иванов в ареста срещу 150 хиляди долара кеш или 300 000 долара гаранция (бел.ред. в американската съдебна практика има разлика между bail и bond).

 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news