» РЕПОРТАЖ
начало » РЕПОРТАЖ
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Конкурс за детска рисунка разпалва въображението на  децата в Чикаго

От Райна Лагадинова


(10/15/07) Пъстри детски рисунки изпълниха сградата на Българския Учебен Център “Знание” в предградието на Чикаго Арлингтън Хайтс. Детските творби бяха част от конкурса “Нарисувай Моята Приказка”. Идеята на поетесата Райна Недялкова за организирането на подобно събитие се ражда по случай международния ден на детето. На 1 юни 2007 бе обявена темата на конкурса: илюстрация по сюжета на приказката “Ежко за Дърва”. Рисунките се изпращаха предимно по интернет, което даде възможност за участие и на малчугани, които не живеят в САЩ.

Интересът към изложбата надмина всички очаквания на организаторите. Рисунки за конкурса продължиха да се получават дори и след обявяването на крайния срок. “Да се подберат най-добрите творби бе невероятно трудна задача”, сподели Райна Недялкова, която бе изключително щастлива да раздаде грамоти и символични подаръци на малките таланти. Главната цел на изложбата бе да насърчи креативносста у младите художници и да ги стимулира за още бъдещи изяви. В знак на признателност, организаторите бяха подготвили благодарствени грамоти за спонсорите и за всички, помогнали за осъществяването на проекта.

Предстои издаването електронен вариант на детската книжка “Ежко за Дърва”, която ще бъде илюстрирана изцяло с рисунки от конкурса. По този начин децата ще имат възможността да изразят своето виждане за приказката и ще се превърнат в съавтори на книжката. “Всяка една рисунка е изпълнена с много талант, въображение, които издават чувствителността на децата. Важно е тези качества да се ценят и насърчават”, каза развълнуваната поетеса пред bg-chicago.com.

На събитието присъстваха и две живи таралежчета, които се превърнаха в истинска атракция за най-малките посетители. Всички гости на изложбата станаха свидетели на връчването на грамотите, след което се проведе и коктейл-парти. Райна Недялкова получи сърдечни поздравления за големите си усилия по подготвянето на конкурса и пожелания за още по-големи творчески успехи.
 
 
Коментирай

Yo, good lokion out! Gonna make it work now.
( Pedro @ 2012-07-11 20:08:03 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news