» DEVELOPING STORY
начало » DEVELOPING STORY
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българи се признават за виновни в схема за фалшиви сватби
          Още шестима чакат процес в операцията "Истински лъжи"

(10/10/07) Шест българи се признаха пред съд в Южна Каролина за виновни по обвинения, че са участвали в схема за фалшиви бракове, с които да получат зелени карти. Заедно с тях вина признаха и 13 американски граждни, участвали в браковете. Разследнването е част от операция на имиграционните власти, наречена "Истински лъжи".

Семейство българи Красимир и Мариана Симеонови, живеещи в Roswell, GA са  обвинени за посредничество при сключването на тези бракове в щатите Южна Каролина и Джорджия през последните 10 години. Двамата ще се защитават на съдебен процес, заедно с още четирима обвиняеми. Според обвинителния акт, с който bg-chicago.com разполага, семейството от Атланта са били посредници в сключването на 13 фиктивни сватби между българи и американски граждани с цел придобиване на зелени карти (включително и сватбата между тях двамата). В схемата са им помагали още трима американци-посредници. Обвинение е повдигнато срещу 28 души, 13 от тях са българи. Двама от обвинените българи все още се издирват и се считат за бегълци.

Българите, които са се признали за виновни са Нели Георгиева, на 24 г., Ивелин Георгиев, 48, и Милена Върбанова, 45, от Брейнтрии, щата Масачузец; Владимир Върбанов, 28, и Емилия Гавазова, 28, от Уестброок, Мейн и Благой Байчев, 27, от Станфорд, Кънектикът. Те са признали, че браковете им не са били истински и че никога не са живели заедно с американските си съпрузи.

В съда обвинението каза, че Красимир и  Мариана Симеонови са искали между 6 и 10 хиляди долара на сънародниците си, за да им уредят съпруг/а. Американците получавали едва между 800 и 2 хиляда долара за сватбите. Останалото оставало за Красимир и Мариана.

В  един от случаите, българинът Трифон Трифонов, е получил американско гражданство през юни 2005 година. Той се е оженил за американката Дебора Кокс през 1997 година. Това означава, че имиграционните власти 

проверяват сватби отпреди 10 години,

независимо че човекът вече е получил не само зелена карта, но и американско гражданство.

Младоженците са били набирани в градовете Бенетсвил, Дарлингтън, Милън, Мериън, Мълинс и Мъртъл бийч. След сватбите, които ставали в Южна Каролина, някои от

българите се разпръсквали из Съединените щати,

което явно е било засечено от властите. Все още не е ясно как имиграционните власти са били насочени към тези българи.

Българит, които се признаха за виновни, могат да получат до пет години затвор и да бъдат глобени с четвърт милион долара. Съдията по делото ще обяви техните присъди по-късно.

 

 

 


ОЩЕ ПО ТЕМАТА
13 българи обвинени за сключването на фиктивни бракове
     Една от тях - арестувана в Чикаго

(05/10/07) 13 българи, сред които една сънародничка от Чикаго, са обвинени в организирането на схема за фиктивни бракове. Семейство българи, живеещи в Атланта, Джорджия са арестувани и обвинени за посредничество при сключването на фалшиви бракове за зелени карти в Южна Каролина и Джорджия през последните 10 години. Според обвинителния акт, с който bg-chicago.com разполага, Красимир Симеонов и Мариана Симеонова са били посредници в сключването на  

13 фиктивни сватби

между българи и американски граждани с цел придобиване на зелени карти (включително и сватбата между тях двамата).

Общо 28 души са били обвинени в акцията на US Immigration and Custom Enforcement (ICE), 13 от тях са българи. 9 от обвинените все още се издирват. 

Една българка е била арестувана в Чикаго 

Това е Стайка Должева. Съдът я е пуснал от ареста срещу парична гаранция от 25 хиляди долара.

Според прокуратурата схемата е била задвижена от петима посредници, сред които двамата българи от Атланта Красимир и Мариана Симеонови и трима американци. На съдебното заседание в сряда, федеранлият съд в Южна Каролина е пуснала 19-те арестувани под гаранция.Съдът е поискал

гаранции от 15 до 25 хиляди долара на човек

Петимата намирали американски граждани, на които плащали да се оженят за българите с цел получаване на зелени карти и американско гражданство. В обвинителния акт не се уточняват сумите, които са били искани за фалшивите сватби.

В един от случаите, българинът Трифон Трифонов, е получил американско гражданство през юни 2005 година. Той се е оженил за американката Дебора Кокс през 1997 година. Това означава, че имиграционните власти 

проверяват сватби отпреди 10 години,

независимо че човекът вече е получил не само зелена карта, но и американско гражданство.

Младоженците са били набирани в градовете Бенетсвил, Дарлингтън, Милън, Мериън, Мълинс и Мъртъл бийч. След сватбите, които ставали в Южна Каролина, някои от

българите се разпръсквали из Съединените щати,

което явно е било засечено от властите. През последните две седмици четирима българи са били арестувани в Бостън, двама в Портланд, щата Мейн, един в Чикаго, двама в Атланта и един в Стамфорд, Кънектикът. Двама са живеели на един и същи адрес  в щата Мейн. Все още не е ясно как имиграционните власти са били насочени към тези българи.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите рискуват да получат до пет години затвор и да бъдат глобени с четвърт милион долара.

Ето и имената на обвинените българи: Красимир Симеонов, Трифон Трифонов, Стайка Должева, Георги Караконски, Юри Лазаров, Пламен Карагогов, Владимир Върбанов, Емилия Гавазова, Нели Георгиева, Мариана Симеонова, Милена Върбанова, Ивелин Георгиев и Благой Байчев.

bg-chicago.com продължава да проучва случая.

 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news