» НОВИНИ
начало » НОВИНИ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
16 години затвор за българския гимнастик, обвинен в изнасилване
Съпругата на Пенев: “Делото е голяма неправда”


от Ясен Дараков
Би Ти Ви, САЩ, специално за bg-chicago.com

(04/24/07) Българският олимпийски гимнастик Мариан Пенев прие 16-годишна присъда по делото за изнасилване в щата Ню Йорк. Това е по-дълга присъда от първоначаната 10-годишна, която беше част от сделка между прокуратурата и Пенев. Миналата седмица съдията по делото Чарлс Сирагуса отхвърли сделката с мотива, че семейството на жертвата счита, че българинът трябва да получи по-строга присъда.
 
Съдията даде две опции на Пенев - или  да се откаже от призанието си, че е виновен и да поиска процес със съдебни заседатели, или да остави съдията да реши какво наказание да му наложи. Българинът обаче се съгласи на трети вариант, предложен от прокуратурата и одобрен от семейството - 16 години зад решетките и така избягва процес със съдебни заседатели. Официалното обявяване на присъдата ще е през юли.
 
През декември 2005 г. Пенев беше арестуван в американския град Ийст Рочестър, щата Ню Йорк по обвинения за секс с 13-годишна ученичка от неговия тренировъчен център.
Година по-късно българскинът изненадващо се обяви за виновен, че е правил секс с 13-годишно момиче от неговата спортна школа. Това в щата Ню Йорк се счита за изнасилване втора степен.
 
Според сделката, предложена тогава от прокуратурата Пенев се признава виновен по всички – щатски и федерални обвинения и ще получи комбинирана присъда от 10 години във федерален затвор. Семейството на момичете заяви в съда, че не е доволно от условията на сделката, но я приемат, за да предпазят дъщеря си.
По-късно обаче съдията е получил писма от семейството, както и от психотерапевта на момичето, в които те отеглят подкрепата си за присъдата и настояват за по-сурова присъда. Така се стигна до варианта със 16-годишната присъда. 
 
“Има голяма неправда, просто фантазиите на едно момиче стигнаха твърде далеч”, заяви през декември 2006 г. в интервю за кореспондента на Би Ти Ви в САЩ Ясен Дараков, съпругата на Мариан, Юлияна Пенева. Тя също е бивша олимпийска гимнастичка. Днес никой не отговаряше на домашния телефон на семейство Пеневи в Ийст Рочестър. Според нея вина за сегашната ситуация има първия адвокат на Пенев. “Но никой не мислеше, че има нещо сериозно, а то се стигна до тук”, добави Юлияна. Преди година, когато Пенев беше арестуван за първи път през 2005 г., той каза в единственото си интервю за Би Ти Ви, че е невинен.

Срещу Мариан Пенев има федерални и щатски обвинения за изнасилване втора степен и използване на  Интернет, за да подтикне 13-годишното момиче към секс.

От документите, представени от прокуратурата става ясно, че връзката между Пенев и момичето е продължила 5 месеца. Прокуратурата твърдеше и, че семенна течност на Пенев е намерена на дюшеците в спортния му салон. Именно там, той и 13-годишната му ученичка са правили секс.

Мариан Пенев е бил в българския олимпийски отбор по спортна гимнастика през 1988 г. От двайсетина години живее в Щатите. Собственик е на гимнастически клуб в Ийст Рочестър. След ареста през декември миналата година, клубът е бил продаден. Но съругата му Юлияна каза, че ще продължи да работи с децата и макар сама, отборът им отново ще бъде първи.

Коментирай

I thought I'd have to read a book for a dsiocevry like this!
( Tanya @ 2012-09-01 14:24:50 )
I thought I'd have to read a book for a dsiocevry like this!
( Tanya @ 2012-09-01 14:24:54 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news