» ТРАГЕДИЯ В ХОФМАН ЕСТЕЙТС
начало » ТРАГЕДИЯ В ХОФМАН ЕСТЕЙТС
сподели във  Facebook  Svejo.net 
ПРИСЪДА
Майката-убийца в Чикаго невинна по невменяемост
(05/16/07) След две години в съдебна психиатрия и показанията на пет различни медицински експерти съдът в Чикаго обяви Тоня Василев за невинна по невменяемост.

Жената вероятно ще прекара остатъка от дните си в психиатрична клиника.

Тоня Василев е от холандски произход и е омъжена за българския пастор Николай Василев. Тя намушка и уби двете си деца - 9-годишният Кристиян и 3-годишната Грейси. Съдебните лекари преброиха над 250 прободни рани върху телата на всяко едно от децата.

Според психолози Тоня е вярвала, че с убийството ги предпазва от бъдещо отвличане, тормоз и принуждаване в детска порнография. Докато ги е намушквала тя им е повтаряла, че ги обича и така ги предпазва.

Тоня остана безизразна докато съдията четеше присъдата. Теоретично тя може да излезе от психиатрията, ако се излекува. Според нейните адвокати това обаче е малко вероятно.

Баща им – Никалй намира децата в река от кръв в семейната им къща в Чикагското предградие Хофман Естейтс на 27 април 2005-а година. Малкият Кристиян е бил все още жив.

На 12 години Тоня е направила опит за самоубийство. През 2000-та година семейството губи третото си дете – 3-месечната им дъщеря Габриел умира при пожар в тяхната къща. Това връща симптомите на депресия у майката.

Николай и семейството на Тоня показваха пълната подкрепа за жена си по време на делото. Скоро след ареста на Тоня, приятел на Николай каза за Би Ти Ви, че той й е простил. 
  

Майката-убийца: Убих ги, за да ги предпазя

(03/24/07) Тоня Василев, която според полицията наръга над 550 пъти своите две деца преди близо две години в Чикаго е вярвала, че така ги предпазва от бъдещо отвличане, тормоз и принуждаване в детска порнография. Докато ги е убивала тя им е повтаряла, че ги обича и така ги предпазва. Това каза в съдебната зала в петък Филип Резник от Института по психиатрия в Кливланд, Ох. - един от най-добрите психиатри в САЩ, свидетелствал в други подобни случаи, при които майките са убили децата си.

Бащата на децата - 36-годишният Николай Василев от Добрич, намира децата си намушкани в къщата им в Чикагското предградие Хофман естейтс на 27 април 2005 година. По-късно съдебните лекари ще преброят над 200 прободни рани върху всяко едно от децата. Когато Николай намира намушканите тела, Кристиян е бил все още жив.

Според лекаря, майката на двете деца, които са от български произход, трябва да бъде затворена в психиатрия до края на живота си, а не да бъде съдена за убийството. Тоня Василев е американка от холандски произход, омъжена за българския пастор Николай Василев (на снимката вдясно).

Според него Тоня Василев страдала от шизофрения придружена със симптоми от параноя и депресия когато е убила двете си деца -- 9-годишния Кристиян и 3-годишната Грейси.

Д-р Резник е нает от защитата и е интерювирал Тоня два пъти и е получил достъп до медицински и полицейски доклади по случая. Психиатърът каза, че жената е вярвала, че местен църковен пастор е бил в основата на въображаемата конспирация срещу децата й. В деня на убийството тя се е обадила по телефона на пастора да защити семейството си.

В месеца преди убийството Тоня Василев е вярвала, че къщата и телефона им са били подслушвани, а нейната майка и съпруг били сменени с двойници. Дни преди убийството тя е смятала сребърна кола, забелязана да се движи в квартала за "непосредствен риск" за нейните деца.

През август 2005 г. Тоня е казала пред д-р Резник, че според нея убийството на децата й, ще им позволи да отидат в рая и ще ги спаси от отвличане и принуждаването им в детска порнография.

 

Това не е първата трагедия, сполетяло семейството. През май 2000 г. Василеви загубило тримесечната си дъщеря при пожар. Тогава майката казала на полицаите, че оставила бебето в количката и отишла да види какво прави синът й. Детето починало от вдишване на пушек. След убийствата на Кристиян и Грейси миналата годиа, полицията отново започна разследване по този инзидент, но не намери доказателства за престъпление.

В момента Тоня Василев е в Elgin Mental Health Center в Чикаго, където е минала четири доброволни сеанса на електрошокова терапия, за да се пребори с параноята си.

Шест пъти до сега жената е обявена за негодна за съд.

Защитата иска от съда да обяви Тоня Василев за невинна поради невменяемост.

От обвинението искат съда да я признае за виновна, но с психическо заболяване. Това ще им даде възможност да отворят отново делото след 5 години.

bg-chicago.com ще продължи да ви информира за случая.

Нейният съпруг, Николай, показва пълната подкрепа за жена си и я посещавал редовно в затвора. Скоро след ареста на Тоня, приятел на Николай каза за Би Ти Ви, че той й е простил. Николай Василев е пастор, а съпругата му Тоня - учителка в неделно училище. Двамата са се преселили в Чикаго с мисията да основат евангелистка общност за българи, и там са създали семейство.
Коментирай

Super jazzed about gteintg that know-how.
( Rian @ 2012-11-16 07:01:19 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news