» Интервю
начало » Интервю
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Драго Чая: Америка ми е като на кино
 
Едно интервю на Катя Златкова

(03/10/07) Драго Драганов е роден на 22 януари 1970 г. Завършил е “Предучилищна педагогика”, но повече от десетилетие работи в телевизията. Започва като репортер в “По света и у нас”, после идват новините на Ефир 2, цели пет години е в “Частен случай”, за да стане водещ на телевизионното шоу “Чай”, където и сега прекарва с феновете си всяка неделна сутрин. Освен с упехите си на екрана, Драго Драганов е известен и с любовта си към музиката, преди две години издава албума "Ако си ангел". По покана на своята близка приятелка Кичка Бодурова той идва на посещение в Щатите и за кратко време остава и в Чикаго, където бе така любезен да разкаже за визитата, за себе си и за генератора на доброто настроение...

 

Катя Здравкова и Драго Драганов

- Здравей, Драго! Как се чувстваш на американска земя?

- Ако трябва да бъда искрен, чувствам се като на кино. Защото съм едва от седмица в Съединените щати и всъщност съм само за дванайсет дни. Можеш да си представиш какво е да се събудиш в София, да заспиш вечерта в Сан Диего, на следващия ден да си вSeaworld - най-големия атракцион в света, на по-следващия вUniversalstudio , а на по-по следващия да се разхождаш по стрипа на Лас Вегас и сега съм тук в Чикаго. Всъщност дойдох тук по покана на изключително близката ми приятелка Кичка Бодурова, която ми каза: "Слушай, ако си по-свободен в началото на март, ела ми на гости тогава, защото имам планове и тогава мога да ти обърна внимание и да те разходя, мога да ти покажа Америка.". Безкрайно съм щастлив, че за толкова кратко време имах възможността да видя Сан Диего, Лос Анджелис и сега Чикаго. И си мисля, че ще ми трябват поне няколко седмици, за да осмисля всичко, което ми се е случило и да кажа как наистина се чувствам. За сега всичко е като на филм, при това екшън филм.

- Как оползотвори свободното си време?

- Разбира се всичкото ми време беше почивно, това беше една прекрасна почивка от много натоварения ми работен график в България. Не само обиколих луксозните магазини в градовете, където бях, но успях и да посетя четири шоута в Лас Вегас. Нещо, което май не е успял да направи нито един български турист. Но аз съм такъв, обичам забавление в ударни дози, дори да разпускам на max.

- Ти си известен с любовта си към музиката. Направи дует с Лили Иванова, Ивана. Какви са твоите планове в творчески аспект?

- Аз завърших втория си самостоятелен албум и го поставих на трупчета, както се казва, искам да изчакам подходящ момент, в който да го издам. До последно се оглеждам и ослушвам за нови песни. Може да се окаже, че някои от песните, които вече съм записал, няма да ми донесе нищо, а друга, която съм записал в последния момент да ми хареса и да има повече смисъл за мен. Аз продуцирам сам музикалните си проекти, компанията "Пайнер" са мои издатели, най-добрите, за които съм могъл да си мечтая някога. Но още съм в началото на творческия си път и си казахме, че всичко трябва да бъде стъпка по стъпка и всяка стъпка трябва да бъде осмислена и да води до някакъв нов етап. Щастлив съм, че "Ако си ангел" доби популярност в България, че песните бяха приети, че хората осъзнаха, че аз нямам претенциите да съм изключителен певец, карузо, а по-скоро - човек, който наистина пее с цялото си сърце, в песните си влага много емоции и по някакъв начин успява да преобърне представите за екранния образ, който е някакси дистанциран от публиката, стои леко претенциозен.

- На кого е посветен албумът ти "Ако си ангел"?

- Това е една много дълга история. Всъщност авторът на тази песен я предложи първо на Лили Иванова, но тя не и обърна сериозно внимание и тогава аз го помолих да ми позволи да я изпея, да я запиша аз. И когато той се съгласи, това наистина ме амбицира да вложа всичко от себе си, постарах се и според мен песента е наистина най-добрата от албума, неслучайно е поставена за заглавие. От нея тръгна желанието да направя и други песни и изобщо албум.

- Как се разви приятелството ти с Лили Иванова, все още ли сте така близки?

- За съжаление не сме толкова близки. Подчертавам дебело "за съжаление", защото аз искрено съжалявам, че отношенията ни се промениха. Не зная каква точно е причината, но когато едни чувства охладнеят, излишно е да се ровичка и да се търси кой е прав и кой е крив. До края на живота си ще бъда благодарен на Лили, затова че ме направи това, което съм, че възпита в мен качествата на професионалист, каквито смятам,че притежавам и даде насока на развитието на таланта в мен, на човека Драго Драганов.

- Пиеш ли все още "Вита голд"? Как поддържаш тонуса си?

- Не ме питай! Тук в Америка се поддадох на всевъзможни кулинарни изкушения. Просто ми се ика да опитам от всички видове хамбургери, за да направя сравнение кой наистина е най-сочен и вкусен. Тук има кухня от най-различни национaлности, готвачи от цял свят, които предлагат различни вкусотии и мисля, че ще се прибера от Америка с няколко килограма по-тежък. Но поддържам една постоянна форма. Аз съм прилично дебел в разцвета на силите си, както се представя и Карлсон, който живее на покрива.

- Ще разкажеш ли за посещението си в Чикаго в някое от твоите предавания на "Чай"?

- Да ще разкажа за цялото си посещение. Колко прекрасен човек е Кичка Бодурова, какъв домакин ми беше тя и какъв прекрасен гид беше нейния приятел Гери, с който надълго и нашироко разговаряхме за американската история, за националностите, които оформят изключително атрактивния профил на американеца.

- Какъв е твоят генератор за добро настроение?

- Той е някъде вътре в мен. Аз нямам представа, може би е сбор от емоциите, които ми дават срещите с познати и непознати хора в България и по света, удоволствието от работата, която получавам в телевизията и на сцената, обичта на близките, доверието на приятелите, подкрепата им; всичко това събрано ме изпълва с емоции и ми дава сили да продължа напред.

- Не малко пъти ти си бил водещ на шоу-програми, конкурси. Последната ти изява на сцена, мисля, бе водещ на " Мис и мистър медия", защо харесваш позицията на водещ?

-Toчно така. Защото тя е много близка до актъорската интерпретация, мечтаех да стана актъор и когато това не стана, дълго време бях загърбил всякакъв вид артистични изяви. Попаднах в телевизията съвсем случайно, но неслучайно попаднах на телевизионните екрани след дълги години трупане на опит, придобиване на самочувствие предложих концепция за самостпятелно предаване. Оттам реших, че имам самочувствието да застана с открито лице и пред хората, да се представя в една по-нестандартна светлина като водещ на най-различни по характер спектакли, шоу-програми. Смятам, че това ме изразява напълно и затова ми харесва.

- Какво е твоето лично послание към посетителите на www.bg-chicago.com?

- Да бъдат такива, каквито са. Да бъдат щастливи от собствения си избор, независимо от трудностите, които вероятно се изпречват на пътя им. Когато човек е горд с всичко, което прави, той неминуемо живее щастливо.

 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news