»
сподели във  Facebook  Svejo.net 

18 години затвор за българинът с домашен арсенал в Ню Йорк

(02/07/09) Българин в Съединените щати ще бъде осъден на 18 години затвор за антиеврейски прояви и притежание на оръжие. Ивайло Иванов е потвърдил обвиненията, че е рисувал със спрей свастики и е разпространявал флайери с надпис "Убийте всички евреи" в района на Бруклин. Иванов беше задържан в края на януари 2008 година. bg-chicago.com тогава ви информира за случая, подробностите може да прочетете тук ».

Вкъщи той е имал тайник с оръжия. Властите открили седем бомби, 9-мм пистолет, 12-зарядна пушка, пушка-помпа "Ремингтън", две въздушни пушки, пълнители, заглушители, бронирани жилетки и арбалет със стрели.  Още тогава той се призна за виновен за серия вандалски прояви срещу еврейската общност в нюйоркския квартал Бруклин Хайтс.

 

Полицаи прибират намереното оръжие
Иванов споделял жилището в нюйоркския квартал Бруклин с 50-годишния Майкъл Клатс. Американецът е преподавател във факултета по обществено здраве в университета "Колумбия". Клатс е един от водещите експерти по въпросите на ХИВ и СПИН.

 

Самият Ивайло Иванов е още по-голяма загадка. Пред следователите той казал, че е роден в Сицилия, израстнал е в България и бил трениран от агенти на Израелските тайни служби МОСАД. Не е ясно и колко годишен е Иванов. Властите казват, че българинът е или на 31, или на 37 години. Спгоред неговия адвокат Иванов е лингуист по професия.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news