»
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Новият ни консул в Чикаго - с еротична фотосесия

(08/06/09)   Шармантната служителка на МВнР Лила Георгиева е назначена за български консул в Чикаго, съобщава mediapool. Дамата привлече внимание към себе си преди две години, когато гръмна скандал с нейни разголени снимки, качени на интернет страницата й. Тогава Георгиева заяви, че не се срамува от снимките си, защото са "арт фотографии". Назначението на младия дипломат е минало тихомълком в края на мандата на правителството "Станишев". Комисия в МВнР е преценила, че тя е подходяща за длъжността. 

  
Георгиева изпълнява длъжността консул в Чикаго от 17 юли. Говорителят на Външно министерство Драговест Горанов коментира, че Лила Георгиева e oтличен професионалист и заслужава назначението. През ноември 2008 година Лила Георгиева кандидатства за поста консул на страната ни в Бразилия. Генералното консулство в Чикаго обслужва българите в общо 14 щата: Колорадо, Айова, Илинойс, Индиана, Канзас, Мичиган, Минесота, Мисури, Небраска, Северна Дакота, Южна Дакота, Охайо, Уисконсин и Уайоминг.
 

  Скандалът с разголените снимки на Георгиева се разрази през октомври 2007 година. Освен на личния си сайт тя бе публикувала снимките си и в няколко сайта за запознанство. Тогава министърът на външните работи Ивайло Калфин наказа подчинената си с "отлагане на повишението в ранг до една година". Беше отчетено, че независимо от общопризнатото право на всеки на свободна изява в личния му живот, Лила Георгиева е допуснала проява, която "не е в унисон с присъщия на дипломатическата служба консерватизъм, изискващ служителите в нея да съобразяват общественото си поведение". Драговест Горанов коментира, че Лила “вече е наказана за щуротията, която е направила, и трябва да се развива като професионалист”.

Лила Георгиева е завършила "Политология" в СУ “Св. Климент Охридски” и магистратура в “Международни политически отношения и сигурност” в УНСС. Семестриално е завършила и магистратура по “Политически науки” в Католическия университет в Лисабон. От 2005 година работи в Министерство на външните работи, в дирекция “Консулски отношения”. Георгиева владее английски, френски, португалски и руски език и, както сама казва, се опитва да усъвършенства своя испански и италиански. Омъжена е. Тя е дъщеря на актьора Ангел Георгиев-Ачо.
Коментирай

That's not just logic. That's really sensilbe.
( Morey @ 2012-11-16 13:47:15 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news