» СПОРТ
начало » СПОРТ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българка готви US-шампиони по синхронно плуване
(07/17/08) Българка, която живее в Чикаго, тренира американски тинейджъри за шампиони по синхронно плуване. Възпитаниците на Ивелина Зографова завоюваха първо място на регионалният шампионат, в който се състезаваха отбори от Илинойс, Мичиган и Индиана. Соло изпълнението на 11-годишната Саша Бодка заедно с дуета Хана Меткалф (16 г.) и Либи Мидоус (15 г.) завоюваха златния медал на регионалния шампионат в Индианаполис, Индиана и така си осигуриха участието на Националния шампионат в Бингамтон, Ню Йорк. За Бингамтон замина и отбора на 13-15 годишните, които се класираха трети.

Децата са упорити, трудолюбиви и напълно заслужено се класираха за Националното пър- венство.Тренирахме упорито цяла година, преодоляхме много трудности, но ето че накрая ще покажем над какво сме работили и колко добре сме се справили.”, споделя софиянката Ива, която от 26 години се занимава със синхронно плуване .

Открита съм във варненския отбор по синхронно плуване „Лазур” от тогавашната треньорка на националния отбор Бистра Кожухарова. След това кариерата ми продалжи успешно в софиския „Академик” и националния отбор. Завършила съм Националната Спортна Академия специалност синхронно плуване през 1991 година. И оттогава се занимавам с треньорска професия. Първо в София а от 6 години и в отбора на „АquaSprites” в Илиноис. Успоредно с треньорството все още се състезавам на американския шампионат за ветерани по синхронно плуване където вече 6 години печелим призови места със същия отбор.

След дълги месеци усилена работа и много тренировки, отборите на Ивелина бяха готови да посрещнат конкуренцията на другите 87 отбора от всички краища на Съединените щати. Националният шампионат в Бингамнтон, Ню Йорк се проведе от 27 юни до 6 юли. Гордостта на Ива – Саша Бодко, се класира на големия финал на първенството и зае 19-то място. Отбора 13-15 години остана на 31 място, а дуета 16-17 стана 36.

„Състезанието беше много успорвано, но ние въпреки всичко успияхме да докажем, че имаме много млади таланти в нашия отбор, които по нищо не отсъпват на останалите. Най- успешно представилата се Саша се занимава с този спорт само от 2 години и наистина доказа че е голям боец. Отбора също постигна успех. Децата в него са само по на 13 години и имат още 2 години да израстнат в тази възрастова група, така че залагам на този отбор за напред също”, отбелязва Ива. Амбицията обаче остава за 2009 година, когато Ива е сигурна, че нейните възпитаници ще успеят да влязат в Топ 3 на най-добрите състезатели по синхронно плуване.
Bg-chicago.com
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/16/2019
Марин, Марина
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news